top of page

Oren Zarif Înțelegerea accidentului vascular cerebralAccidentul vascular cerebral este o boală inc


Înțelegerea accidentului vascular cerebral

Accidentul vascular cerebral este o boală incurabilă care afectează nu numai arterele care duc în și prin creier, ci și vasele de sânge care transportă sânge bogat în oxigen înapoi în inimă. Se estimează că aproximativ un milion de persoane din SUA suferă un accident vascular cerebral în fiecare an. Un accident vascular cerebral este a cincea cauză de deces în Statele Unite și a treia cauză de invaliditate permanentă.


Accident vascular cerebral

O victimă tipică a accidentului vascular cerebral este pusă într-o comă indusă medical. Nu pot comunica și nu își pot mișca extremitățile. Este posibil să fie suficient de atenți ca să-și facă dinții sau să se hrănească, dar nu pot avea grijă de ei înșiși. Adesea, o victimă a accidentului vascular cerebral nu poate recunoaște membrii familiei și prietenii și are dificultăți în deplasare. O persoană care suferă de un accident vascular cerebral va avea de obicei un număr mai mic de vase de sânge care furnizează oxigen creierului decât cineva care nu suferă de un accident vascular cerebral.


Simptomele AVC variază de la persoană la persoană; variază, de asemenea, de la minut la minut. Victimele accidentului vascular cerebral au de obicei dureri de cap, amețeli, amorțeli la nivelul extremităților, pierderea cunoștinței, sunete în urechi, paralizie parțială, stângăcie, transpirație și greață. Un accident vascular cerebral poate fi cauzat de un accident major sau minor, sau chiar de o cădere sau o vânătăi. Un accident vascular cerebral poate apărea brusc sau lent și ambele moduri pot fi la fel de dăunătoare.


Deși este imposibil să eviți să faci un accident vascular cerebral, există lucruri pe care le poți face pentru a reduce riscul de a avea unul. Accidentul vascular cerebral apare în două zone unice ale creierului, temporală și parietală. Zona temporală a creierului controlează funcția motorie, mișcarea, vorbirea și atenția. Zona parietală a creierului controlează părțile mari ale corpului, cum ar fi ochii, capul și mâinile.


Un accident vascular cerebral ischemic se întâmplă atunci când cheagul de sânge din vasele de sânge se sparge și scurge sânge în creier, provocând leziuni permanente. Cel mai frecvent tip de accident vascular cerebral ischemic este numit accident vascular cerebral „trombotic”. Un accident vascular cerebral "trombotic" apare atunci când cheagul de sânge se blochează într-un vas de sânge îngust (vena cavă) în gât sau într-un vas major, cum ar fi bulbul jugular, vena femurală, artera carotidă sau artera tricuspidă. Când se întâmplă acest lucru, sângele începe să se scurgă în spațiul deschis al gâtului sau prin orificiul mic din craniu cunoscut sub numele de migrenă bazilară. Principala problemă a accidentelor vasculare cerebrale ischemice este că odată ce acestea se întâmplă, este dificil să le împiedici să se repete.


Accidente vasculare cerebrale hemoragice se întâmplă atunci când pereții arterelor care duc la inimă se deteriorează, de obicei din cauza tensiunii arteriale crescute cauzate de obezitate sau de un istoric familial. Aceste tipuri de accidente vasculare cerebrale pot fi fie ischemice, fie hemoragice. Simptomele accidentului vascular cerebral includ cefalee, vărsături, greață, amețeli, leșin sau senzație de amețeală. Când aveți un accident vascular cerebral ischemic, persoana afectată se află într-o stare de pierdere severă a memoriei, judecată slabă, vorbire neclară și dificultăți de a-și recapătă respirația. Când aveți un accident vascular cerebral hemoragic, victima se află într-un bazin de sânge și prezintă un risc foarte mare de sângerare până la moarte.











Hi, thanks for stopping by!

I'm a paragraph. Click here to add your own text and edit me. I’m a great place for you to tell a story and let your users know a little more about you.

Let the posts
come to you.

Thanks for submitting!

  • Facebook
  • Instagram
  • Twitter
  • Pinterest
bottom of page