top of page

Oren Zarif Înțelegerea accidentelor vasculare cerebraleAccidentul vascular cerebral apare atunci


Înțelegerea accidentelor vasculare cerebrale

Accidentul vascular cerebral apare atunci când fluxul sanguin către o parte a creierului este fie întrerupt, fie redus, împiedicând astfel celulele vitale ale creierului să primească substanțe nutritive esențiale și oxigen. Celulele creierului încep să moară în câteva minute după un accident vascular cerebral. Tratamentul precoce este esențial, iar un accident vascular cerebral reprezintă o urgență medicală care pune viața în pericol. Simptomele accidentului vascular cerebral pot să nu apară imediat și pot implica diferite zone ale creierului decât cele afectate de un accident vascular cerebral.


Un accident vascular cerebral se întâmplă atunci când sângele nu ajunge la creier din cauza unui vas de sânge deteriorat sau a arterelor îngustate. Hipertensiunea arterială sau hipertensiunea este o cauză frecventă a accidentului vascular cerebral. Un accident vascular cerebral poate rezulta și din cardiomiopatie sau o boală cardiacă cauzată de funcționarea necorespunzătoare a mușchilor inimii. Alte cauze includ geneticii (unele persoane sunt predispuse la boli de inimă), infecții virale sau bacteriene, expunerea la radiații sau traume. Factorii de risc de accident vascular cerebral includ vârsta, sexul, rasa, istoricul familial, nivelul de activitate fizică, diabetul, obezitatea, istoricul bolilor de inimă sau al accidentului vascular cerebral și dacă ați avut accident vascular cerebral anterior.


Simptomele unui accident vascular cerebral includ adesea dureri de cap ușoare până la severe, greață, vărsături, coordonare și echilibru slab, amorțeală sau furnicături, mișcare încetinită, vorbire neclară, amețeli, sensibilitate la lumină și sunet, dificultăți la înghițire sau transpirație scăzută. Accidentul vascular cerebral afectează de obicei zona creierului care controlează mișcarea corpului, cum ar fi mișcarea ochilor, gurii sau picioarelor. Simptomele pot afecta, de asemenea, vorbirea, auzul sau echilibrul. Simptomele AVC pot fi, de asemenea, parțiale sau complete. Accidentul vascular cerebral poate afecta doar o parte a corpului sau poate afecta și ambele părți ale corpului, iar apoi persoana poate fi incapabilă să se miște. Accidentul vascular cerebral lăsat netratat pentru o perioadă lungă de timp poate duce la invaliditate permanentă.


Există mai multe tipuri de accidente vasculare cerebrale, dar toate apar în trunchiul cerebral sau în sistemul nervos central. Un accident vascular cerebral ischemic apare atunci când un vas de sânge din creier (cel care furnizează sânge și oxigen) devine blocat sau slăbit. Un embol sau un vas de sânge rupt în artera lacunară poate provoca, de asemenea, un accident vascular cerebral. Un alt tip de accident vascular cerebral se numește măduva spinării ischemică. Acest lucru se întâmplă în măduva spinării, care se află în partea din spate a gâtului.


După cum sa menționat anterior, există multe tipuri diferite de cursă, inclusiv funcțională, mecanică și complexă. Fiecare tip de accident vascular cerebral are propriile sale simptome specifice și opțiuni de tratament. Unele simptome ale accidentului vascular cerebral funcțional includ slăbiciune, amețeli, dificultăți de mișcare a ochilor, paralizie sau amorțeală a feței sau a extremităților. O persoană care prezintă oricare sau toate aceste simptome ar trebui să solicite asistență medicală imediată.


Simptomele accidentului vascular cerebral mecanic includ paralizie sau amorțeală în mușchi și probleme cu vorbirea sau limbajul. Pentru acest tip de accident vascular cerebral, tratamentul medical va implica cel mai probabil medicamente pentru a ajuta la controlul durerii, precum și intervenții chirurgicale pentru a ajuta la repararea sau înlocuirea părților deteriorate ale creierului. Chirurgia pentru acest tip de accident vascular cerebral poate ajuta la prevenirea leziunilor cerebrale permanente. Cu toate acestea, este foarte grav și pacienții trebuie tratați agresiv dacă suferă de o formă de accident vascular cerebral care ar putea duce la paralizie totală.


Ultimul tip de accident vascular cerebral este complexul. Accidente vasculare cerebrale diferite care apar în același timp pot fi clasificate ca un accident vascular cerebral complex, în funcție de locul în care s-au produs și de modul în care afectează victima. Simptomele frecvente ale acestor diferite tipuri de accidente vasculare cerebrale includ vorbirea încetinită sau neclară, pierderea parțială a vederii, amețeala, pierderea memoriei, comunicarea neclară sau telefonică, depresia, anxietatea, iritabilitatea, transpirația scăzută și umflarea limbii. Acestea sunt doar câteva dintre simptomele fiecărui tip de accident vascular cerebral. Accidentul vascular cerebral poate afecta pe oricine, indiferent de vârstă, sex sau rasă.


Accidentul vascular cerebral îi afectează pe toți cei care îl experimentează. Când căutați opțiuni de tratament pentru accidentul vascular cerebral, trebuie mai întâi să determinați ce tip de accident vascular cerebral aveți. Există multe opțiuni de tratament disponibile pentru accident vascular cerebral ischemic, dar depinde de cât de sever a fost cazul dumneavoastră de accident vascular cerebral în ceea ce privește ce opțiuni de tratament vă sunt disponibile. Poate doriți să discutați cu medicul dumneavoastră despre opțiunile de tratament care ar putea fi cele mai bune pentru cazul dumneavoastră particular.















































Hi, thanks for stopping by!

I'm a paragraph. Click here to add your own text and edit me. I’m a great place for you to tell a story and let your users know a little more about you.

Let the posts
come to you.

Thanks for submitting!

  • Facebook
  • Instagram
  • Twitter
  • Pinterest
bottom of page