top of page

Oren Zarif Cercetarea AVC a îmbunătățit dramatic viața supraviețuitorilor AVC datorită noilor tehn


Cercetarea AVC - Aflați ce vă poate ajuta să vă salvați viața!

Cercetarea AVC a îmbunătățit dramatic viața supraviețuitorilor AVC datorită noilor tehnici care au dus la îmbunătățirea terapiei și diagnosticului. Astăzi știm că aproximativ 80 la sută din toate accidentele vasculare cerebrale sunt ischemice, rezultând dintr-un vas de sânge blocat care împiedică fluxul normal de sânge bogat în oxigen în creier. Celelalte 20% sunt hemoragice, unde un vas de sânge spart se deschide și privește creierul de oxigen. Supraviețuitorii accidentului vascular cerebral au nevoie de tot ajutorul pentru a face față situației lor unice. Dacă cineva pe care îl iubești a fost diagnosticat cu un accident vascular cerebral, atunci este important pentru ei să înțeleagă prin ce trec și cum îi poate ajuta cercetarea accidentului vascular cerebral.


Cercetările cu AVC au arătat că există anumiți factori de risc majori pentru AVC. Sunt hipertensiune arterială, colesterol ridicat, personalitate de tip A (sărat și nervos), diabet zaharat, obezitate și consumul de tutun. În plus, unele persoane care au tensiune arterială crescută sau diabet pot avea, de asemenea, un risc mai mare de accident vascular cerebral. De exemplu, atunci când fluxul sanguin este blocat în creier, rezultatul este deteriorarea celulelor creierului. Acest lucru poate afecta funcționarea lor sau poate provoca daune permanente.


Cercetările AVC au arătat, de asemenea, că există o componentă genetică a AVC-urilor ischemice. Persoanele cu antecedente familiale de ischemie prezintă un risc crescut cert de accidente vasculare cerebrale ischemice. Cercetările AVC au constatat, de asemenea, că există o genă (alfa-sinucleina) care crește riscul unui AVC acut. Deși oamenii de știință nu sunt tocmai siguri de modul în care această genă afectează creierul, ei cred că joacă un anumit rol.


Cercetările privind accidentul vascular cerebral au arătat, de asemenea, că cea mai frecventă cauză de deces la persoanele cu insuficiență cognitivă ușoară este lipsa de oxigen a creierului după un atac scurt. Accidente vasculare cerebrale pot provoca dizabilități de durată în funcția creierului și moartea dacă apar într-un moment stresant. Cercetările AVC au constatat că AVC-urile ischemice sunt mai frecvente la grupele de vârstă mai tinere și la bărbați. De exemplu, cercetătorii au descoperit că din fiecare cinci bărbați cu vârsta peste douăzeci și patru de ani, unul din patru va avea un accident vascular cerebral ischemic.


Alte tipuri de tratamente pentru accident vascular cerebral includ medicamente și proceduri chirurgicale. Pentru cei a căror prima opțiune este medicația, cercetările au arătat că există două clase principale de medicamente, anticoagulante și inhibitori. Pentru cei al căror tratament este chirurgical, cercetările au arătat că cel mai eficient tratament este un tip de spălare cu lichid cefalorahidian. Cercetătorii încă analizează alte posibile tratamente cu AVC.


Una dintre cele mai interesante domenii ale cercetării accidentului vascular cerebral este dezvoltarea unei noi clase de medicamente numite activator plasminogen tisular (TPA). Această clasă de medicamente funcționează prin prevenirea formării de cheaguri de sânge care ar putea perturba țesutul neurologic. TPA poate reduce riscurile de accident vascular cerebral cu până la 60%.










Hi, thanks for stopping by!

I'm a paragraph. Click here to add your own text and edit me. I’m a great place for you to tell a story and let your users know a little more about you.

Let the posts
come to you.

Thanks for submitting!

  • Facebook
  • Instagram
  • Twitter
  • Pinterest
bottom of page