top of page

Oren Zarif Simptomele accidentului vascular cerebral și cum să le recunoaștemAccidentul vascular


Simptomele accidentului vascular cerebral și cum să le recunoaștem

Accidentul vascular cerebral afectează toată lumea din lume, iar numărul de accidente vasculare cerebrale în fiecare an crește. Accidentul vascular cerebral afectează tulpina creierului, ducând la scăderea aportului de sânge la creier. Accidentul vascular cerebral poate afecta și nervii și organele vitale. Accidentul vascular cerebral este a treia cauză principală a tuturor deceselor în Statele Unite. Accidentul vascular cerebral este a treia cauză de deces în Statele Unite.


Pentru a preveni apariția accidentului vascular cerebral, principala cauză de deces este accidentul vascular cerebral. Factorii de risc pentru accident vascular cerebral sunt obezitatea, rasa afro-americană, istoricul fumatului și diabetul. Cele mai multe accidente vasculare cerebrale (87%) sunt accidente vasculare cerebrale ischemice. Un accident vascular cerebral ischemic apare atunci când un vas de sânge care furnizează sânge bogat în oxigen către creier se îngustează sau se blochează.


Există două tipuri de AVC ischemic: hemoragic și periferic. Un accident vascular cerebral hemoragic este rezultatul unui vas de sânge care izbucnește în afara vaselor de sânge sau în interiorul vaselor de sânge și fluxul sanguin rezultat este oprit. Problema cu accident vascular cerebral hemoragic este că are o rată de mortalitate foarte mare și necesită o intervenție chirurgicală imediată pentru a readuce sistemul circulator la normal. Pe de altă parte, un accident vascular cerebral periferic apare în arterele care alimentează creierul și duc la mai puține leziuni ale țesutului cerebral; cu toate acestea, pacientul poate muri în continuare dacă arterele sunt suficient de mari sau suficient de mari pentru ca vasele de sânge să explodeze.


Factorii de risc de AVC sunt asociați cu o serie de caracteristici ale stilului de viață al unui individ, iar factorii de risc ai unei persoane cresc odată cu vârsta. Femeile au un risc mai mare de a dezvolta accident vascular cerebral decât bărbații, deoarece au un factor de risc dublu, având atât hipertensiune, cât și antecedente de accident vascular cerebral. Bărbații au un risc crescut de două ori de a dezvolta insuficiență cardiacă, iar acest factor de risc este dublat pentru cei care fumează țigări. Alți factori de risc pentru accident vascular cerebral includ supraponderabilitatea sau obezitatea, antecedente de insuficiență cardiacă congestivă, bărbații care fumează și bărbații care au hipertensiune arterială.


Accidentul vascular cerebral apare adesea în urma unui traumatism major, cum ar fi un accident de mașină, o intervenție chirurgicală sau mușcătura unui câine. Gâtul este, de asemenea, un loc comun de rănire, iar leziunile gâtului pot crește riscul de accident vascular cerebral, deoarece acestea implică adesea o pauză a vaselor de sânge care alimentează creierul. Femeile au de două ori mai multe șanse ca bărbații să dezvolte un accident vascular cerebral hemoragic, iar riscul de a suferi o ruptură de vas de sânge în creier este, de asemenea, mai mare pentru femei. Istoricul familial de accident vascular cerebral face ca o persoană să fie mai expusă riscului, mai ales dacă un membru al familiei a avut sau are în prezent afecțiunea.


Există multe simptome ale accidentului vascular cerebral și aceste simptome vă pot ajuta să determinați dacă ați putea suferi de această boală. Unele dintre simptomele accidentului vascular cerebral includ pierderea memoriei, senzație de sufocare, amețeli, leșin, transpirație, greață, o schimbare de comportament sau un sunet în urechi. Dacă oricare dintre aceste simptome apare după două săptămâni sau dacă există îngrijorarea că s-ar putea să aveți un accident vascular cerebral, contactați imediat medicul dumneavoastră. Accidentul vascular cerebral poate fi o afecțiune periculoasă și, dacă bănuiți că s-ar putea să vă confruntați cu oricare dintre aceste simptome, solicitați asistență medicală cât mai curând posibil.











Hi, thanks for stopping by!

I'm a paragraph. Click here to add your own text and edit me. I’m a great place for you to tell a story and let your users know a little more about you.

Let the posts
come to you.

Thanks for submitting!

  • Facebook
  • Instagram
  • Twitter
  • Pinterest
bottom of page