top of page

Oren Zarif -Simptomele accidentului vascular cerebralUn accident vascular cerebral apare atunci


Simptomele accidentului vascular cerebral

Un accident vascular cerebral apare atunci când o parte a creierului este lipsită de oxigen și substanțe nutritive, fie oprind, fie reducând fluxul de sânge către acea parte a creierului. Victimele accidentului vascular cerebral pot suferi de paralizie sau chiar de moarte. În câteva secunde, celulele creierului încep să moară și durează ore sau chiar zile pentru ca acestea să își reia funcțiile normale. Un accident vascular cerebral este o urgență medicală foarte gravă, iar tratamentul imediat este esențial. Iată câteva fapte importante despre atacurile cerebrale.


Accidentul vascular cerebral afectează fiecare parte a corpului, dar creierul are un risc mai mare de deteriorare la anumite persoane. Persoanele cu antecedente familiale de accidente vasculare cerebrale prezintă un risc mai mare de a avea unul singur. În plus, persoanele care au boli aterosclerotice, artere înfundate, niveluri ridicate de colesterol, diabet și hipertensiune sunt, de asemenea, la un risc mai mare de accident vascular cerebral. Bărbații au mai multe șanse de a suferi un accident vascular cerebral decât femeile, iar persoanele cu vârsta peste 60 de ani prezintă, de asemenea, un risc mai mare.


Simptomele unui accident vascular cerebral includ pierderea bruscă, permanentă a conștienței, lipsa de coordonare sau mișcare, amețeli, sufocare sau cădere a unei părți a feței sau a unei părți a corpului, sunete de sunet sau zumzet în urechi, oboseală, stres crescut nivel, palpitații cardiace sau dificultăți de respirație, cefalee, greață, amețeli sau amețeli. Dacă unul sau mai multe dintre aceste simptome nu apar, poate să apară accident vascular cerebral. Accidentul vascular cerebral este o boală potențial fatală.


Metodele de prevenire sunt cel mai eficient mod de a reduce riscul de a suferi un accident vascular cerebral. Aceste metode includ renunțarea la fumat și reducerea consumului de alcool, exerciții fizice zilnice, evitarea traficului sau a altor situații periculoase, controlul greutății și evitarea situațiilor stresante. Persoanele care suferă de accident vascular cerebral ar trebui să renunțe la consumul de tutun și să reducă consumul de droguri, cum ar fi marijuana. Principala cauză de deces în rândul adulților americani este boala legată de tutun.


Atacul de cord și accidentul vascular cerebral sunt prima cauză a morții care poate fi prevenită în Statele Unite în fiecare an. Simptomele AVC pot fi foarte asemănătoare cu cele asociate cu infarctul; dureri în piept, bătăi neregulate ale inimii sau chiar stop cardiac. Simptomele accidentului vascular cerebral nu apar adesea imediat sau pentru o perioadă de timp după un accident vascular cerebral; pot varia de la ușoare la potențial amenințătoare de viață. Accidentul vascular cerebral este a treia cea mai mare cauză a tuturor deceselor în Statele Unite.


Accidentul vascular cerebral nu este același lucru cu un atac de cord. Accidentul vascular cerebral este un simptom al ischemiei - blocarea sau reducerea fluxului de sânge către creier. O persoană cu ischemie a experimentat sau va experimenta mai mult decât un atac de slăbiciune sau amețeli. O persoană cu ischemie a suferit sau va suferi de o serie de atacuri mai mici, care treptat devin mai invalidante. Adesea, odată cu apariția mai multor simptome, un pacient cu AVC începe să-și dea seama de boala sa și începe tratamentul.Comentários


Hi, thanks for stopping by!

I'm a paragraph. Click here to add your own text and edit me. I’m a great place for you to tell a story and let your users know a little more about you.

Let the posts
come to you.

Thanks for submitting!

  • Facebook
  • Instagram
  • Twitter
  • Pinterest
bottom of page