top of page

Oren Zarif Tratamentul AVC - Care sunt diferitele tipuri de tratamente AVC?Accident vascular cereb


Tratamentul AVC - Care sunt diferitele tipuri de tratamente AVC?

Accident vascular cerebral

Accidentul vascular cerebral este acum a treia cauză principală de deces în rândul americanilor. De fapt, aproape 800.000 de persoane suferă de accident vascular cerebral în fiecare an. Aceasta echivalează cu aproximativ o persoană din 40 de minute. Există trei categorii de AVC: cerebrovascular, cervical și central. Fiecare reprezintă aproape cincisprezece procente din decesele legate de AVC.



Accidentul vascular cerebral apare din cauza unei opriri a fluxului sanguin către creier sau a unei perturbări a vaselor de sânge delicate care furnizează sânge și oxigen creierului. Hemoragia cerebrală apare în accidentul vascular cerebral ischemic atunci când există o defecțiune a alimentării cu sânge a creierului. Acest lucru se întâmplă de obicei deoarece alimentarea cu sânge a creierului este blocată fie de un cheag profund, fie de o hemoragie (numită și embolie) care întrerupe alimentarea cu sânge a zonei. Dacă aportul de sânge către creier este închis, acest lucru poate provoca o leziune cerebrală (leziuni ale nervilor) sau un accident vascular cerebral. Când alimentarea cu sânge a creierului este deschisă, poate apărea un accident vascular cerebral, deoarece poate provoca umflarea sau explozia creierului.



Accidente vasculare cerebrale și accidente vasculare cerebrale centrale apar atunci când există un blocaj în vasele de sânge care alimentează creierul. Majoritatea persoanelor cu antecedente de aceste tipuri de accidente vasculare cerebrale au experimentat un anumit tip de traume la nivelul capului, cum ar fi o lovitură la cap sau o cădere gravă. Această traumă poate duce uneori la o sângerare parțială sau completă a acestor vase de sânge.


Moartea subită din cauza unui stop al trunchiului cerebral (ischemie) poate fi cauzată de accident vascular cerebral hemoragic sau ischemic. Accidente vasculare cerebrale hemoragice apar atunci când există prea multă presiune în creier, de obicei cauzată de un embol (un cheag de sânge) sau de ruperea unui vas de sânge. Accidente vasculare cerebrale ischemice apar atunci când există o presiune inadecvată în creier de la un vas de sânge slab sau de la o lipsă de flux de sânge prin artere. Acest lucru are ca rezultat o presiune mai mică aplicată pe creier, ceea ce determină pierderea funcției creierului.



O dezvoltare recentă în îngrijirea medicală utilizează medicamente pentru tensiunea arterială crescută combinate cu tratamente ischemice pentru accident vascular cerebral. Medicamentele pentru hipertensiune arterială sunt adesea utilizate împreună cu terapia ischemică cu AVC. Aceste medicamente includ diuretice, cum ar fi warfarina (Cordaid), pentru a preveni reapariția hipertensiunii. Dacă accidentul vascular cerebral ischemic crește tensiunea arterială suficient pentru a necesita diuretice, la regimul de tratament pot fi adăugate alte medicamente, cum ar fi alfa-blocante.



Pe lângă utilizarea medicamentelor, medicul dumneavoastră poate efectua unele tipuri de kinetoterapie pentru a întări mușchii răniți și a îmbunătăți flexibilitatea. Medicul dumneavoastră poate efectua o electroencefalogramă sau EEG, pentru a determina ce tip de terapie fizică vă va ajuta să vă depășiți dizabilitatea și să vă recâștigați capacitatea de a funcționa din nou normal. Medicul dumneavoastră vă poate recomanda, de asemenea, cursuri de exerciții pentru a vă consolida puterea și rezistența. Cursurile de kinetoterapie și exerciții fizice pot fi, de asemenea, recomandate pacienților care au avut anterior comotii cerebrale sau care se confruntă cu un alt tip de leziuni ale capului care au dus la o leziune severă a capului.






















Commenti


Hi, thanks for stopping by!

I'm a paragraph. Click here to add your own text and edit me. I’m a great place for you to tell a story and let your users know a little more about you.

Let the posts
come to you.

Thanks for submitting!

  • Facebook
  • Instagram
  • Twitter
  • Pinterest
bottom of page