top of page

Oren Zarif Simptomele accidentului vascular cerebral - Ce trebuie să căutațiAccident vascular cere


Simptomele accidentului vascular cerebral - Ce trebuie să căutați

Accident vascular cerebral

Accidentul vascular cerebral este una dintre principalele cauze de deces în Statele Unite. Accidentul vascular cerebral apare atunci când sângele nu reușește să curgă în nicio parte a creierului, în special în oricare dintre celulele sale cerebrale. Impactul unui accident vascular cerebral depinde în mare măsură de cât de multă pagubă a fost făcută și de locul în care se află leziunea cerebrală. Înțelegerea modului în care funcționează creierul vă poate ajuta, de asemenea, să vă înțelegeți mai bine propriul accident vascular cerebral.


Simptomele unui accident vascular cerebral sunt foarte asemănătoare cu cele ale unui atac de cord, deci dacă cineva observă semne ale acestor simptome, este important să mergeți imediat la spital. Semnele de accident vascular cerebral sunt, de obicei, pe o parte a capului. Pot exista dificultăți în vorbire, precum și pierderea echilibrului și coordonării. Aceste simptome pot progresa constant în timp, provocând dificultăți în viața de zi cu zi, inclusiv modul în care vă gestionați finanțele și munca.


Un accident vascular cerebral se întâmplă atunci când aportul de sânge către o anumită regiune a creierului în sine devine întrerupt. Deoarece nu există suficient sânge, unele celule ale creierului mor, lăsând zona fără oxigen. Acest lucru duce apoi la moartea acelei celule cerebrale și a altor părți ale țesutului înconjurător. Când se întâmplă acest lucru, aportul de sânge către celulele rămase ale corpului se va epuiza și provocând accident vascular cerebral. Accidentul vascular cerebral este de obicei un simptom al unei alte probleme, cum ar fi infarctul sau un cheag de sânge în plămâni.


Anumite alte afecțiuni pot provoca simptome similare cu accident vascular cerebral. Un exemplu este hipertensiunea arterială. Accidentul vascular cerebral este adesea un simptom al hipertensiunii arteriale, care poate duce la un accident vascular cerebral. Dacă nu este tratată, hipertensiunea arterială poate provoca leziuni ale arterelor din jurul creierului. Simptomele AVC pot fi, de asemenea, un semn precoce al diabetului.


Două simptome care sunt confundate în mod obișnuit între ele sunt vederea încețoșată și pierderea echilibrului. Vedere încețoșată este cauzată de un cheag de sânge în vasele de sânge din jurul creierului. Un accident vascular cerebral poate provoca, de asemenea, o pierdere temporară a echilibrului. Uneori, ambele simptome vor apărea în același timp, ca și cum accidentul vascular cerebral este un simptom al unei alte afecțiuni care duce la mai multă confuzie. Este important să vă consultați medicul pentru a determina cauza exactă a accidentului vascular cerebral și pentru a afla cum vă veți recupera de la acesta.


Un semn obișnuit de accident vascular cerebral este amorțeala sau furnicăturile în unul sau ambele brațe sau ambele. Uneori amorțeala este doar într-o parte a corpului. Un accident vascular cerebral poate provoca slăbiciune în mișcările motorii fine, cum ar fi desenarea degetului sau utilizarea unui creion. Semnele mai grave ale unui accident vascular cerebral includ paralizia anumitor mușchi, inconștiența și chiar moartea. Știind ce să căutați în timpul unui accident vascular cerebral vă poate ajuta medicul să stabilească dacă dumneavoastră sau altcineva aveți un accident vascular cerebral.











Hi, thanks for stopping by!

I'm a paragraph. Click here to add your own text and edit me. I’m a great place for you to tell a story and let your users know a little more about you.

Let the posts
come to you.

Thanks for submitting!

  • Facebook
  • Instagram
  • Twitter
  • Pinterest
bottom of page