top of page

Oren Zarif -Tipuri de cancer terminalTipuri de cancere terminaleO gamă largă de tipuri de cancer se


Tipuri de cancer terminal

Tipuri de cancere terminale

O gamă largă de tipuri de cancer se încadrează în categoriile de etape ale cancerului de prostată avansat, dar nu toate fac acest lucru. Câțiva s-au răspândit în alte părți ale corpului și au extins limitele bolii, dar nu au ajuns încă la punctul în care pot fi tratați. Acesta este cazul cancerelor care s-au răspândit în alte organe. Cancerul de prostată, de exemplu, se găsește cel mai adesea la bărbați, deși afectează uneori femeile. Dar, mai des, afectează bărbații, deoarece există un risc mult mai mare de cancer de prostată la bărbați decât la femei.


Majoritatea bărbaților vor fi sfătuiți de către medicii lor să fie supuși unei intervenții chirurgicale imediat dacă constată că au un cancer de prostată avansat. Operația implică fie îndepărtarea uneia sau mai multor glande implicate, cât și a țesutului din jur, și apoi drenarea sângelui din zonă. Uneori, atât glanda, cât și țesutul înconjurător sunt îndepărtate, pentru a îndepărta celulele cele mai cauzatoare de cancer. Medicii preferă această metodă în locul prostatectomiei radicale, care este o procedură foarte invazivă care elimină majoritatea celulelor din prostată. Cu toate acestea, deoarece este relativ mai puțin invazivă decât intervenția chirurgicală, unii bărbați se pot teme să treacă printr-o prostatectomie radicală și, prin urmare, aleg să treacă prin chimioterapie.


Chimioterapia, denumită uneori și îngrijire paliativă, implică utilizarea medicamentelor pentru a extinde speranța de viață a celor cu cancer de prostată avansat, mai degrabă decât a le vindeca. În timp ce medicina tradițională se concentrează în principal pe tratarea bolii în sine, medicii specializați în îngrijiri paliative folosesc o varietate de tratamente medicale pentru a atenua simptomele și pentru a ajuta pacienții să facă față și efectelor secundare ale bolii lor. De exemplu, medicii oferă de obicei pacienților supuși chimioterapiei un anumit tip de supliment alimentar. Un exemplu în acest sens este regimul de vitamine recomandat pacienților cu cancer al vezicii urinare.


Tratamentele de chimioterapie necesită de obicei mai multe vizite la medic și implică adesea o vizită inițială urmată de câteva suplimentare. În funcție de stadiul bolii, medicii vor alege unul sau mai multe tipuri de tratament. Pentru cancerele avansate la nivel local, tratamentele pot include utilizarea unei varietăți de medicamente pentru a elimina celulele canceroase cele mai vizate. Efectele secundare ale acestui tip de terapie medicamentoasă includ oboseala, căderea părului, greață și vărsături. Pe de altă parte, în cazul cancerelor metastatice, medicii folosesc adesea o combinație de medicamente pentru a obține un rezultat mai agresiv.


Radioterapia este un efort comun de ultimă oră care a fost folosit pentru ameliorarea simptomelor cancerului de prostată local avansat. În acest tip de tratament pentru cancerul de prostată, chirurgii plasează raze X de mare putere pe zona afectată pentru a încerca să distrugă celulele canceroase rămase. În timp ce acest tip de tratament nu este, în general, sugerat pacienților care nu au atins încă stadiul avansat al bolii, unii medici o permit atunci când este necesar. Un efect secundar al radioterapiei este deteriorarea suplimentară a radiației asupra osului și cartilajului care înconjoară prostata; cu toate acestea, de obicei se efectuează numai în cazuri extreme.


Majoritatea cazurilor de cancer de prostată care sunt diagnosticate în Statele Unite sunt de varietate în stadiu scăzut. Aceasta înseamnă că sunt disponibile opțiuni de tratament mai conservatoare, cum ar fi ultrasunetele și chimioterapia. Cu toate acestea, cazurile mai agresive pot necesita screening mai radical al cancerului de prostată pentru a determina dacă depistarea timpurie și tratamentul sunt încă posibile.










Hi, thanks for stopping by!

I'm a paragraph. Click here to add your own text and edit me. I’m a great place for you to tell a story and let your users know a little more about you.

Let the posts
come to you.

Thanks for submitting!

  • Facebook
  • Instagram
  • Twitter
  • Pinterest
bottom of page