top of page

Tongue Cancer Research

Cercetarea cancerului limbii


Cercetarea cancerului limbii a fost în curs de câțiva ani, dar au existat doar o mână de studii efectuate asupra bolii. În majoritatea cazurilor, cancerul limbii este asociat cu HPV, dar nu toate cazurile sunt, de aceea nu au fost descoperite vreodată dovezi concludente care să le lege pe cele două. Este, totuși, un semn că cercetarea cancerului în limbă trebuie să continue, deoarece niciun studiu unic nu a găsit dovezi concludente ale legăturii dintre cele două.Acest tip de cancer oral nu este frecvent la majoritatea oamenilor. De fapt, foarte puțini dintre cei care contractă această afecțiune știu că o au, deoarece simptomele sunt atât de neobișnuite. Numele real al afecțiunii este „Sarcoame ale limbii” și este adesea denumit „cancer la limbă”. Dar cancerul de gât, cunoscut și sub numele de cancer amigdalian, și cavitățile bucale sunt de obicei considerate a fi același lucru. Dar chiar dacă nu sunt, simptomele sunt similare și ambele sunt foarte periculoase.


Există mai multe tipuri diferite de cancer care pot începe în această zonă a corpului. Virusul în sine nu este singura cauză, deși virusul este componenta principală. Tumorile care se dezvoltă din acest cancer sunt mici, adesea nu mai mari decât un bob de mazăre și au forme neregulate. În general, acestea nu apar în timpul activităților zilnice normale și adesea nu sunt detectate în timpul screening-urilor de rutină pentru alte condiții.

Ceea ce face acest tip de cancer atât de periculos este că are o calitate care pune viața în pericol. Odată diagnosticat, există foarte puțin tratament dincolo de efectele secundare standard, cum ar fi oboseala și febra. Aceste simptome sunt cauzate de însăși tulpina pe care virusul o pune asupra corpului atunci când încearcă să atace nervul sau alte părți ale corpului. Aceasta înseamnă că, dacă nu este controlată, problema s-ar putea agrava și ar putea duce în cele din urmă la o afecțiune fatală.


Echipele de cercetare a cancerului limbii au învățat cu siguranță mai multe despre boală în ultimii ani. Cercetătorii încearcă în prezent să-și dea seama care sunt cauzele care stau la baza lor, ceea ce, la rândul său, îi ajută să-și dea seama cât de bine să o trateze. Ei au identificat unele anomalii genetice unice care par să facă virusul deosebit de agresiv în dezvoltarea tumorilor. Dar mai au mult de lucru.Cercetarea cancerului limbii a arătat, de asemenea, că genetica pare să joace un rol în dezvoltarea acestei probleme. Dar chiar și cu aceste cunoștințe, există încă o mulțime de factori pe care oamenii de știință nu le pot explica. De asemenea, nu este clar de ce virusul atacă gura în primul rând. Unii oameni teoretizează că poate fi rezultatul unor obiceiuri alimentare slabe, care pot include consumul prea mult de alcool și fumatul de țigări. Cercetările privind cancerul limbii par să arate că fumatul țigării vă dublează riscul de apariție a bolii.

Pentru a opri cercetarea cancerului limbii, trebuie să renunțați la fumat și să beți alcool. De asemenea, ar trebui să faceți controale și examene periodice de la medicul dumneavoastră. De multe ori aceste tipuri de cancer nu sunt detectate până când nu sunt semnificativ avansate, deci trebuie să fiți conștienți de ceea ce aveți, astfel încât să puteți solicita tratament cât mai curând posibil. De asemenea, de multe ori simptomele nu apar până când sunt foarte îndepărtate în procesul cancerului.


Pentru mai multe informații, discutați cu oricine știți care a avut acest tip de cancer. Este posibil să vă poată oferi sprijinul de care aveți nevoie și informații despre cum să vă susțineți pe dvs. și pe cei dragi în momentele dificile. Cercetările sunt în curs de desfășurare și, cu cât sunt adunate mai multe informații, cu atât ne vom apropia mai mult de prevenirea acestei boli. De asemenea, cercetarea poate aduce beneficii celor care suferă deja de boală, mai ales dacă au o istorie de cancer în familie. Pe măsură ce se află mai multe despre relația dintre gene și cancer, cu atât vom fi mai pregătiți să luptăm împotriva acestuia.


Comentarios


Hi, thanks for stopping by!

I'm a paragraph. Click here to add your own text and edit me. I’m a great place for you to tell a story and let your users know a little more about you.

Let the posts
come to you.

Thanks for submitting!

  • Facebook
  • Instagram
  • Twitter
  • Pinterest
bottom of page