top of page

Oren Zarif -Aflați simptomele de bază ale cancerului pulmonarCancerul pulmonar apare atunci când țes

Aflați simptomele de bază ale cancerului pulmonar

Cancerul pulmonar apare atunci când țesuturile din plămâni se transformă (se schimbă). De obicei, se aglomerează și cresc necontrolat, formând o tumoare cunoscută sub numele de tumoare malignă. Când tumora malignă se răspândește, aceasta împiedică alte organe ale corpului uman să funcționeze normal. Există trei tipuri de cancer pulmonar, fiecare dintre acestea fiind mai frecvent la bărbați decât la femei. Acest tip de cancer reprezintă aproximativ 90% din toate cazurile de cancer pulmonar raportate la registrul de stat al cancerului.


Primul tip este carcinomul cu celule scuamoase sau pur și simplu cancerul pulmonar. Apare atunci când celulele normale din plămâni mută necontrolat, ducând deseori la moarte. Aceste celule eliberează o substanță care irită mucoasa plămânilor, provocând tuse și dificultăți de respirație. Acest tip de cancer se poate răspândi la ganglionii limfatici și la alte părți ale corpului uman dacă acesta avansează.


Al doilea tip este carcinomul cu celule scuamoase nesimetric sau cancerul pulmonar care are caracteristici ale ambelor tipuri. De multe ori se dezvoltă lent și nu se răspândește niciodată. Acest tip de cancer pulmonar este principala cauză de deces la persoanele cu vârsta sub 50 de ani. Acesta reprezintă aproximativ cinci la sută din toate decesele cauzate de cancer pulmonar care nu sunt albe. Deoarece nefumătorii au un risc mult mai mare de a dezvolta această afecțiune, ar trebui să renunțe întotdeauna la fumat.


Al treilea tip se numește mezoteliom și apare în căptușeala organelor interne. Simptomele includ durerea și umflarea pieptului, situate de obicei sub stern. Uneori, simptomele se dezvoltă treptat în timp și pot să nu apară imediat. Unele persoane cu această afecțiune au simptome care apar brusc. Simptomele includ tuse cronică cu flegmă, durere în abdomen și coaste, dificultăți de respirație, febră și scădere în greutate.


Toate aceste trei tipuri de cancer pulmonar sunt maligne, ceea ce înseamnă că vor continua să crească necontrolat fără tratament. Există un tip care nu crește necontrolat, și anume sarcoamele sau tumoarea plămânului. Această tumoare poate crește într-o zonă a plămânului, dar este altfel nealterată. Cu toate acestea, oricare dintre aceste tipuri de cancer pulmonar poate fi vindecat prin îndepărtarea chirurgicală a tumorii. Dacă tumora nu poate fi îndepărtată chirurgical, atunci chimioterapia este utilizată pentru a distruge celulele rămase.


Toate aceste trei simptome ale cancerului pulmonar, fie singur, fie în combinație, nu ar trebui niciodată ignorate. Ele pot indica faptul că individul are cancer pulmonar și că este nevoie de tratament. Ele ilustrează, de asemenea, cât de greu este de detectat, precum și cât de devreme s-a răspândit cancerul în alte părți ale corpului. Detectarea timpurie scade foarte mult șansele de deces din această afecțiune.










Hi, thanks for stopping by!

I'm a paragraph. Click here to add your own text and edit me. I’m a great place for you to tell a story and let your users know a little more about you.

Let the posts
come to you.

Thanks for submitting!

  • Facebook
  • Instagram
  • Twitter
  • Pinterest
bottom of page