top of page

Oren Zarif-Lupta cu scleroza multiplă - Lupta cu nerviiScleroza multiplă (SM), cunoscută și sub denu

Lupta cu scleroza multiplă - Lupta cu nervii

Scleroza multiplă (SM), cunoscută și sub denumirea de demență frontotemporală, este o boală neurologică progresivă, pe termen lung (cronică). Este considerată o afecțiune autoimună, în care corpul tău se atacă în mod greșit. SM este uneori o boală imprevizibilă care afectează oamenii în mod diferit. Unii pacienți cu SM ar putea avea doar simptome ușoare, în timp ce alții și-ar putea pierde capacitatea de a recunoaște fețele, de a citi, de a scrie sau de a merge. În cazurile mai severe, scleroza multiplă poate provoca dizabilități semnificative și chiar moartea.



Persoanele cu SM prezintă de obicei simptome care apar în diferite locuri ale corpului lor, inclusiv, dar fără a se limita la, brațele, picioarele, coloana vertebrală, fața sau creierul. Cu toate acestea, persoanele cu scleroză multiplă au simptome diferite, afectând diferite părți ale corpului în grade diferite. De exemplu, persoanele cu SM pot prezenta slăbiciune musculară, dureri severe la nivelul articulațiilor, pierderea echilibrului și coordonării, amorțeală, modificări ale vederii și dificultăți la înghițirea alimentelor. Aceste simptome tind să se dezvolte în timp, iar scleroza multiplă se agravează de obicei în timp.


Diagnosticul sclerozei multiple se bazează pe o varietate de criterii, inclusiv vârsta, localizarea bolii, gradul de dizabilitate și simptomele care apar. Scleroza multiplă apare de obicei la vârsta de douăzeci sau treizeci de ani a unei persoane, deși se știe că apare ocazional la copii mici și adulți. Diagnosticul unui medic de scleroză multiplă se poate face după obținerea unei scanări RMN sau CAT a creierului persoanei sau chiar după ce un test de sânge prezintă niveluri anormal de ridicate de glutamat monosodic sau niveluri scăzute de interferon gamma. Cu toate acestea, sa raportat că diagnosticul de scleroză multiplă utilizat de medici poate fi uneori lovit sau ratat.


Scleroza multiplă poate fi provocată de multe lucruri, inclusiv: stres, depresie, oboseală extremă, infecție a plămânilor, leziuni la nivelul gâtului sau capului, lipsa exercițiilor fizice și / sau expunerea la anumite substanțe chimice precum plumb, clor și alcool . În multe cazuri, scleroza multiplă poate să nu fie diagnosticată de mulți ani. Când se recunoaște în cele din urmă, pacientul va experimenta o gamă largă de simptome și va prezenta uneori depresie. Severitatea acestor simptome va varia de la o persoană la alta, în funcție de numărul și severitatea simptomelor lor de scleroză multiplă.


Mulți medici cred că scleroza multiplă nu este neapărat o boală, ci o serie complexă de simptome care pot include (dar nu se limitează la): depresie, pierderea poftei de mâncare, probleme de coordonare și oboseală mentală. Unii suferinzi de ms pot chiar simți că vor muri. De asemenea, pot prezenta sau se așteaptă să experimenteze simptome agravante, cum ar fi: incapacitatea de a gândi drept, iritabilitate, slăbiciune musculară, vedere încețoșată și chiar simțind amorțeală sau furnicături în mâini și picioare. Unii oameni pot prezenta, de asemenea, pierderi de memorie pe termen scurt și oboseală extremă. Cu toate acestea, alții vor experimenta o îmbunătățire generală a simptomelor sclerozei multiple în timp.


Dacă ați fost diagnosticat cu scleroză multiplă, nu vă pierdeți speranța. Există modalități de a controla simptomele dureroase pe care le provoacă scleroza multiplă și de a găsi un remediu care să funcționeze pentru dvs. Medicamentele sunt disponibile pentru cei care suferă de scleroză multiplă și puteți folosi chiar și tratamente naturale pentru a ușura atacurile de scleroză multiplă pe care le-ați putea avea. Chiar dacă este posibil să trebuiască să trăiți cu scleroză multiplă pentru tot restul vieții, nu trebuie să o determinați cum o trăiți!









Hi, thanks for stopping by!

I'm a paragraph. Click here to add your own text and edit me. I’m a great place for you to tell a story and let your users know a little more about you.

Let the posts
come to you.

Thanks for submitting!

  • Facebook
  • Instagram
  • Twitter
  • Pinterest
bottom of page