top of page

Oren Zarif- Cercetarea cancerului pancreatic dă o nouă speranță canceruluiCercetarea cancerului panc

Cercetarea cancerului pancreatic dă o nouă speranță cancerului

Cercetarea cancerului pancreatic este un subiect imens în domeniul medical de astăzi. Mai mulți oameni devin conștienți de problemă, motiv pentru care se fac mai multe cercetări cu privire la tratamente și remedii. Există multe tipuri de cancer pancreatic și se fac în mod constant cercetări privind diferite tipuri pentru a găsi un remediu.



Cercetarea cancerului pancreatic se concentrează în principal pe două metode; fie blocarea tumorii și / sau îndepărtarea tumorii. Terapia țintită este o metodă obișnuită utilizată pentru a opri creșterea tumorii sau a o micșora. Medicamentele pot fi utilizate pentru a împiedica multiplicarea celulelor tumorii. Aceasta se numește chimioterapie sau terapie țintită.


Dacă tumorile nu mai cresc, atunci poate fi necesară o intervenție chirurgicală în care întregul pancreas va fi îndepărtat sau părți din acesta. Chirurgia cancerului pancreatic este foarte riscantă și trebuie efectuată de medici cu multă experiență. Chirurgia va îmbunătăți cu siguranță calitatea vieții pentru unii dintre pacienți, dar are și efectele sale secundare. Pot fi utilizate și alte opțiuni de tratament, cum ar fi; injectarea medicamentului în tumoare pentru a opri creșterea sau injectarea medicamentului direct în corp unde se deplasează prin sânge către tumori și oprește creșterea.


O altă metodă des utilizată este radioterapia. Radioterapia poate fi fie internă în cazul în care substanțele radioactive sunt utilizate pentru vindecarea cancerului, fie externă, unde este plasată pe zonele afectate. Deși este extrem de eficient în tratarea cancerului pancreatic, acesta poate fi foarte costisitor și are multe efecte secundare. Există unii pacienți care pur și simplu nu pot trăi fără niciun medicament sau cu această intervenție chirurgicală.


Oamenii de știință au descoperit că anumite substanțe chimice sau substanțe nutritive pot schimba răspunsul imun al corpului nostru. Sistemul imunitar al celulelor se transformă împotriva celulelor canceroase pancreatice atunci când recunosc acești nutrienți ca o amenințare și îi atacă. Acest lucru este similar cu ceea ce se întâmplă atunci când un atac de astm se întâmplă atunci când pacientul recunoaște substanța care provoacă atacul de astm. Antihistaminicele previn răspunsul imun împotriva substanței ofensatoare.


Medicamentele și terapiile pentru cancerul pancreatic vor continua să găsească în fiecare zi tratamente mai bune pentru acest tip de cancer. Cercetările vor determina dacă o vindecare este posibilă în viitor. Tratamentele disponibile astăzi pentru cancerul pancreatic contribuie la schimbarea. Cu mai multe îmbunătățiri, sperăm că într-o zi cancerul pancreatic va fi vindecat complet.


Pacienții cu cancer pancreatic sunt foarte norocoși și nu mai trebuie să se teamă de această boală. Un tratament mai bun este pe cale, dar va dura ceva până să fie descoperit și pus la dispoziția pacienților. Există noi terapii care apar tot timpul și pacienții pot spera doar că una dintre ele va lucra pentru ei. De asemenea, este bine ca pacienții să știe că atunci când merg la medic pentru controale regulate, ar putea să îi ajute să depisteze orice probleme mai devreme, să primească un tratament mai rapid și mai bun și să poată trăi o viață mai lungă.


Există, de asemenea, noi studii clinice în curs de desfășurare care vor ajuta la determinarea eficacității diferitelor regimuri de medicamente. Un astfel de studiu clinic implică testarea utilizării amodarbo. Cercetătorii testează acest medicament pe pacienții cu cancer pancreatic sever care nu au răspuns la tratamentele anterioare. Dacă medicamentul se dovedește a fi eficient, acesta poate fi inclus în următoarea linie de studii clinice pentru tratamente mai bune.

Hi, thanks for stopping by!

I'm a paragraph. Click here to add your own text and edit me. I’m a great place for you to tell a story and let your users know a little more about you.

Let the posts
come to you.

Thanks for submitting!

  • Facebook
  • Instagram
  • Twitter
  • Pinterest
bottom of page